Pályázat

általánosiskolás- és középiskolás-diákoknak

Beküldési

Határidő

2019. Október 6.

Ennyi idő van még

a beküldésig

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Főnyeremény

Horvátországi NYARALÁS

Lezárult a pályázat!

A 2019. szeptemberében meghirdetett Szerintem… Fiatalok egy zöldebb jövőért! pályázaton arra kértük a magyarországi általános- és középiskolás-diákokat, hogy írják meg nekünk, mit gondolnak a környezetvédelemről, bolygónk jelenéről és jövőjéről. Köszönjük, hogy olyan sokan tollat (vagy billentyűzetet) ragadtatok, és megfogalmaztátok, mit gondoltok!

Most rajtunk a sor: azt ígértük, hogy a gondolataitokat közzétesszük, hogy ország-világ megismerhesse, hogyan vélekednek a magyar fiatalok. Ezen a honlapon a legjobb 55 esszé szerepel. Ezúton szeretettel meghívunk Téged, hogy tarts velünk az APPLiA Magyarország Egyesülés facebook-oldalán, ahol 2020 során minden héten bemutatjuk egy-egy pályázónkat, és közzétesszük a zöldebb jövőről szóló gondolatait.

Kampányunk során továbbá minden héten megemlékezünk a legfontosabb és legérdekesebb jeles napokról is. Ígérjük, nem maradunk adósok meglepetésekkel, játékokkal sem! Tanuljunk egymástól, gondolkozzunk és változzunk együtt 2020-ban, hogy a jövőnk tényleg egy kicsit zöldebb lehessen! 

A zsűri

A legjobb 25 pályázatból minden zsűritag kiválasztotta a legjobb 5 pályázatot. Így összesen 14 pályázat jutott a következő fordulóba. Azon pályázatok, melyeket legalább 2 zsűritag is a legjobb 5 közé választott – összesen 8 pályázat-, a döntőbe kerültek. A legjobb 8 pályázatot minden zsűritag sorrendbe állította, és az 5 lista összesítéséből született meg a végeredmény. 

Prof. Dr. Hannus István

Egyetemi tanár, az SZTE TTIK Kémiai Tanszékcsoport Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék tanára, jelenleg a Környezettan Bsc és Környezettudomány Msc képzések Alternatív energiaforrások, Kémia és társművészetek és Kémiai Nobel-díjasok tárgyak Arany Kréta díjas oktatója, a MTA doktora.

Kékesi Donát

Fotográfus, 2018 óta az APPLiA Magyarország Egyesülés együttműködő partnere, rendezvényeinek és kampányainak fotósa. A 2019-es élelmiszerpazarlás elleni, valamint a Szerintem… Fiatalok egy zöldebb jövőért! kampány fotósa, kreatív együttműködő partnere.

Mészáros Fanni

Az APPLiA Magyarország Egyesülés cégvezetője, az SZTE TTIK Környezettudomány Msc képzés végzős hallgatója, „örökdiák”. A Szerintem… Fiatalok egy zöldebb jövőért! kampány megálmodója és főszervezője. 

Csengey Márton

A Szerintem… Fiatalok egy zöldebb jövőért! kampány diák-követe, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium tanulója, a 2018-as Forgó Morgó YouTube- csatorna pályázat résztvevője.

Berta Zoltán

A Szerintem… Fiatalok egy zöldebb jövőért! kampány kommunikációs és kreatív együttműködő partnere, a www.youthforfuture.hu honlap és egyéb kommunikációs eszközök projekt-felelőse.

Nyertes pályázatok

Bár nem ez volt az eredeti tervünk, végül – az utolsó pillanatban – úgy döntöttünk, hogy a legjobb három pályázatot külön is díjazzuk.

I. hely

Tóth Anna Gabriella

1 hetes családi nyaralás Horvátországban a Hotel Prišćapac Resort & Apartments felajánlásából.

II. hely

Igyártó Szabolcs

30.000FT ÉRTÉKŰ VOUCHER a Dráva Hotel Thermal Resort**** felajánlásából

III. hely

Kalovits Panna

Egy családi (5 fős) éjszaka az Árnyas Dió Lombház (Verőce) felajánlásából.

III. hely

Kertész Panna

Egy családi (5 fős) éjszaka az Árnyas Dió Lombház (Verőce) felajánlásából.

Kampányköveteink

Franci és Marci mindketten lelkes környezetvédők. 

Kocsis Franciska

10 éves, a 2015-ös rajzpályázatunk fődíjasa, s alkotása a Lehetséges? című mesekönyvbe is bekerült (a 2018-as rajzpályázaton második lett). A 2020-as naptár fotózásán is nagy segítségünkre volt, ugyanis édesanyjával, Zsuzsával, ők segítettek a fotók kreatív elemeinek tervezésében és elkészítésében. Sőt, a pályázaton is indult 🙂

Csengey Márton

16 éves, és osztályával részt vett a 2018-as Forgó Morgó YouTube csatorna-pályázaton, melyen harmadik helyezést értek el.  Díjazott kisfilmüket itt nézhetitek meg. Marci a pályázat zsűritagjaként is segíti a kampányunkat.

Olvasd el az 55 legjobb pályaművet!